Share this with Google Plus Share this with Facebook Share this with Twitter Email this Share with other...

Megújult A Buddha Ujja honlap

Teljes újraírásra került a wiki, új szutta- és Dhamma beszéd-fordításokkal bővítettük a tartalmat, valamint ezzel befejeztük a költözést az a-buddha-ujja.wikidot.com címről, ami most már ide fog mindenkit átirányítani.

A Buddha Ujja története 2008.01.25-én kezdődött, kezdetben a Wikidot-on szerkesztettük a szuttákat. Ezzel sokáig nagyon meg voltunk elégedve, de úgy 200 szutta fölött már kezdett zavarni minket, hogy a tartalomjegyzéket folyton kézzel kelljen igazgatni... Ilyenkor kell saját wikit építeni. 2010.04.28-án elkezdtünk egyféle wikit bővíteni, amit aztán végül feladtunk és 2011.09.07-én újrakezdtük egy másféle wikivel.

A jelen honlap ennek a munkának az eredménye.

Az olvasók számára reméljük, hogy jobb élményt nyújt, és azonnal elolvasnak ezt vagy azt az új szövegekből, vagy valamit újra a korábbiak közül. A fordítók számára reméljük, hogy ösztönzően hat, és lefordítanak egy-két szuttát vagy beszédet. A szerkesztőknek pedig remélhetőleg kevesebb fejfájást fog okozni a szövegeket feltenni a honlapra.

A végeredmény pedig mindenki számára legyen a Buddha tanításának mélyebb elsajátítása, hogy a sok buzdítás és útmutatás ne legyen hiábavaló.

A Buddha így válaszolt egy matematika tanárnak, aki arról kérdezte, kik érnek el eredményt, és kik nem:

,, ... némelyik tanítványom buzdításom és útbaigazításom hatására eléri a célt, némelyik azonban nem éri el. És én mit tegyek ebben a dologban? Hiszen a Beérkezett csak az utat tudja megmutatni.” MN 107