Fordította: Fenyvesi Róbert (info)

SN 26.5, PTS S III 230
Share this with Google Plus Share this with Facebook Share this with Twitter Email this Share with other...

SN 26.5 Phassajā Sutta

Az érintkezésből születő érzés

Szávatthiban. „Szerzetesek, a szem–érintkezésből születő érzés megjelenése, fennállása, működése és megnyilvánulása, a szenvedés megjelenése, a betegség fennállása, és az öregség és halál megnyilvánulása. A fül–érintkezésből születő érzés…; az orr–érintkezésből születő érzés …; a nyelv–érintkezésből születő érzés …; a test–érintkezésből születő érzés …; az elme–érintkezésből születő érzés megjelenése, fennállása, működése és megnyilvánulása, a szenvedés megjelenése, a betegség fennállása, az öregség és halál megnyilvánulása.

A szem–érintkezésből születő érzés megszűnése, hanyatlása és eltűnése, a szenvedés megszűnése, a betegség hanyatlása, és az öregség és halál eltűnése. A fül–érintkezésből születő érzés…; az orr–érintkezésből születő érzés …; a test–érintkezésből születő érzés …; az elme–érintkezésből születő érzés megszűnése, hanyatlása és eltűnése, a szenvedés megszűnése, a betegség hanyatlása, és az öregség és halál eltűnése.

Így készült:
Fordította: Fenyvesi Róbert
Forrás: SN 26.5, angol
Szerzői jogok: Fenyvesi Róbert, 2009
Felhasználás feltételei: image: CC-BY-NC-SA
Frissítve: September 20, 2011, at 11:38 AM


Váljon minden lény javára.

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.