Fordította: Fenyvesi Róbert (info)

SN 26.8, PTS S III 231
Share this with Google Plus Share this with Facebook Share this with Twitter Email this Share with other...

SN 26.8 Taṇhā Sutta

A sóvárgás

Szávatthiban. „Szerzetesek, a formák iránti sóvárgás megjelenése, fennállása, működése és megnyilvánulása, a szenvedés megjelenése, a betegség fennállása és az öregség és halál megnyilvánulása. A hangok iránti sóvárgás…; a szagok iránti sóvárgás…; az ízek iránti sóvárgás …; a tapintható tárgyak iránti sóvárgás…; a gondolatok iránti sóvárgás megjelenése, fennállása, működése és megnyilvánulása, a szenvedés megjelenése, a betegség fennállása és az öregség és halál megnyilvánulása.

A formák iránti sóvárgás megszűnése, hanyatlása és eltűnése, a szenvedés megszűnése, a betegség hanyatlása, és az öregség és halál eltűnése. A hangok iránti sóvárgás…; a szagok iránti sóvárgás …; az ízek iránti sóvárgás …; a tapintható tárgyak iránti sóvárgás…; a gondolatok iránti sóvárgás megszűnése, hanyatlása és eltűnése, a szenvedés megszűnése, a betegség hanyatlása, és az öregség és halál eltűnése.

Így készült:
Fordította: Fenyvesi Róbert
Forrás: SN 26.8, angol
Szerzői jogok: Fenyvesi Róbert, 2009
Felhasználás feltételei: image: CC-BY-NC-SA
Frissítve: September 20, 2011, at 11:38 AM


Váljon minden lény javára.

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.