AN 1.1-10

Cittapariyādāna Vagga

A tudatot rabul ejtő dolgokról szóló fejezet

Fordította:

További változatok:

Tipiṭaka / Bhikkhu Sujāto

Így készült:

Fordítota: Fenyvesi Róbert

Forrás: AN.1.1-10, Sujato Bhikkhu, angol

Szerzői jogok: Fenyvesi Róbert, 2022

Felhasználás feltételei: cc-by-nc-sa

Így hallottam! Egy alkalommal a Magasztos Szávatthí közelében, a Dzséta-ligetben, Anáthapindika kertjében tartózkodott. Ott a Magasztos így szólította meg a szerzeteseket:

– Szerzetesek!

– Igen Urunk! – válaszolták a szerzetesek, mire a Magasztos így szólt:

(1.) – Egyetlen olyan dologgal se találkoztam még, ami úgy rabul tudná ejteni egy férfi tudatát mint egy nő látványa. A nő látványa rabul ejti egy férfi tudatát.

(2.) – Szerzetesek! Egyetlen olyan dologgal se találkoztam még, ami úgy rabul tudná ejteni egy férfi tudatát mint egy nő hangja. A nő hangja rabul ejti egy férfi tudatát.

(3.) – Szerzetesek! Egyetlen olyan dologgal se találkoztam még, ami úgy rabul tudná ejteni egy férfi tudatát mint egy nő illata. A nő illata rabul ejti egy férfi tudatát.

(4.) – Szerzetesek! Egyetlen olyan dologgal se találkoztam még, ami úgy rabul tudná ejteni egy férfi tudatát mint egy nő íze. A nő íze rabul ejti egy férfi tudatát.

(5.) – Szerzetesek! Egyetlen olyan dologgal se találkoztam még, ami úgy rabul tudná ejteni egy férfi tudatát mint egy nő érintése. A nő érintése rabul ejti egy férfi tudatát.

(6.) – Szerzetesek! Egyetlen olyan dologgal se találkoztam még, ami úgy rabul tudná ejteni egy nő tudatát mint egy férfi látványa. A férfi látványa rabul ejti egy nő tudatát.

(7.) – Szerzetesek! Egyetlen olyan dologgal se találkoztam még, ami úgy rabul tudná ejteni egy nő tudatát mint egy férfi hangja. A férfi hangja rabul ejti egy nő tudatát.

(8.) – Szerzetesek! Egyetlen olyan dologgal se találkoztam még, ami úgy rabul tudná ejteni egy nő tudatát mint egy férfi illata. A férfi illata rabul ejti egy nő tudatát.

(9.) – Szerzetesek! Egyetlen olyan dologgal se találkoztam még, ami úgy rabul tudná ejteni egy nő tudatát mint egy férfi íze. A férfi íze rabul ejti egy nő tudatát.

(10.) – Szerzetesek! Egyetlen olyan dologgal se találkoztam még, ami úgy rabul tudná ejteni egy nő tudatát mint egy férfi érintése. A férfi érintése rabul ejti egy nő tudatát.

Így készült:

Fordítota: Fenyvesi Róbert

Forrás: AN.1.1-10, Sujato Bhikkhu, angol

Szerzői jogok: Fenyvesi Róbert, 2022

Felhasználás feltételei: cc-by-nc-sa

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.