AN 4.255 / A II 249

Kula Sutta

A családról

Fordította:

További változatok:

Tipiṭaka / Bhikkhu Sujāto / Bhikkhu Ṭhānissaro

Így készült:

Fordítota: Fenyvesi Róbert

Forrás: AN 4.255, Thanissaro Bhikkhu, angol

Szerzői jogok: Fenyvesi Róbert, 2009

Felhasználás feltételei: cc-by-nc-sa

Minden esetben, amikor egy család nem képes huzamosabb ideig megőrizni a vagyonát, az az alábbi négy ok egyikének-másikának köszönhető. Melyik ez a négy? Nem keresik meg az elveszett dolgokat. Nem javítják meg az elhasználódott dolgokat. Mértéktelenek az étel és az ital fogyasztásában. Olyan nőnek vagy férfinak adnak hatalmat a kezébe, aki nem rendelkezik megfelelő erényekkel és erkölccsel. Minden esetben, amikor egy család nem képes huzamosabb ideig megőrizni a vagyonát, az a fenti négy ok egyikének-másikának köszönhető.

Minden esetben, amikor egy család huzamosabb ideig képes megőrizni a vagyonát, az az alábbi négy ok egyikének-másikának köszönhető. Megkeresik az elveszett dolgokat. Megjavítják az elhasználódott dolgokat. Mértéktartóak az étel és az ital fogyasztásában. Olyan nőnek vagy férfinak adnak hatalmat a kezébe, aki rendelkezik megfelelő erényekkel és erkölccsel. Minden esetben, amikor egy család huzamosabb ideig képes megőrizni a vagyonát, az a fenti négy ok egyikének-másikának köszönhető.

Így készült:

Fordítota: Fenyvesi Róbert

Forrás: AN 4.255, Thanissaro Bhikkhu, angol

Szerzői jogok: Fenyvesi Róbert, 2009

Felhasználás feltételei: cc-by-nc-sa

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.