SN 26.5 / S III 230

Phassajā Sutta

Az érintkezésből születő érzés

Fordította:

További változatok:

Tipiṭaka / Bhikkhu Sujāto

Így készült:

Fordítota: Fenyvesi Róbert

Forrás: SN 26.5, angol

Szerzői jogok: Fenyvesi Róbert, 2009

Felhasználás feltételei: cc-by-nc-sa

Szávatthiban. „Szerzetesek, a szem-érintkezésből születő érzés megjelenése, fennállása, működése és megnyilvánulása, a szenvedés megjelenése, a betegség fennállása, és az öregség és halál megnyilvánulása. A fül-érintkezésből születő érzés…; az orr-érintkezésből születő érzés …; a nyelv-érintkezésből születő érzés …; a test-érintkezésből születő érzés …; az elme-érintkezésből születő érzés megjelenése, fennállása, működése és megnyilvánulása, a szenvedés megjelenése, a betegség fennállása, az öregség és halál megnyilvánulása.

A szem-érintkezésből születő érzés megszűnése, hanyatlása és eltűnése, a szenvedés megszűnése, a betegség hanyatlása, és az öregség és halál eltűnése. A fül-érintkezésből születő érzés…; az orr-érintkezésből születő érzés …; a test-érintkezésből születő érzés …; az elme-érintkezésből születő érzés megszűnése, hanyatlása és eltűnése, a szenvedés megszűnése, a betegség hanyatlása, és az öregség és halál eltűnése.

Így készült:

Fordítota: Fenyvesi Róbert

Forrás: SN 26.5, angol

Szerzői jogok: Fenyvesi Róbert, 2009

Felhasználás feltételei: cc-by-nc-sa

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.