Könyvek

A Szutták →

A Buddha Tanításai

Az Ülés Művészete →


PDF

Tanácsok a helyes testtartáshoz az ülő meditációban

Csittavivéka - A csöndes tudat tanítása →


PDF

Ácsán Szumédhó előadásainak rövid gyűjteménye, melyet a Buddha központi tanításairól, az emberiség boldogtalanságának szellemi eszközökkel történő legyőzéséről tartott.

Így Van Ez - A valóság természete →


PDF

Válogatás Ácsán Szumédhó tanításaiból, amelyeket a théraváda buddhizmus hagyományaiban jártas és meditációs tapasztalatokkal rendelkező hallgatóságnak adott.

Természetes Gyógymód a Spirituális Betegségre →

A buddhista gyakorláshoz bevezetőként adott három Dhamma-beszéd. Ácsán Buddhadásza tanítása gyakorlatias: „… Azok a problémák zavarnak minket, amik abból következnek, hogy meg kell öregedjünk, meg kell betegedjünk, és meg kell halnunk. Az első dolog, hogy meg kell nézni ezeket a problémákat. Azután, van három általános, egyéb probléma: elszakadunk a dolgoktól amiket szeretünk; olyan dolgokat tapasztalunk amiket nem szeretünk; és olyan kívánságaink vannak amik nem teljesülnek. … Hadd ismételjem el újra: ha nincsenek problémáid, haza mehetsz. Nem kell itt pazarolnod az idődet a Dhammát vizsgálgatva.“

  1. Vizsgáld a Dhammát
  2. Használd a Dhammát, Gyakorold a Dhammát
  3. A Dhamma gyakorlásának gyümölcsei

Dhammapada Vizsgálódások, Első Kötet →

52 vers a Dhammapadaból, vizsgálódásokkal

A Jelen Pillanat →

Ácsán Szumédhó beszédeiből összeállított rövid könyvecske. Tartalmaz egy közérthető magyarázatot a Buddha, a Dhamma és a Szangha mint menedékek jelentéséről, utasítást és magyarázatot a légzésmeditációhoz (ánápánaszati), valamint elmélkedéseket a Buddha tanításáról a boldogság, a boldogtalanság, és a meditáció céljáról kapcsolatban.

  1. Idézet
  2. Buddha Dhamma Szangha
  3. Ánápánaszati
  4. Nibbána